MooGoo - Moove Away Eczema


Perasan tak bagaimana hampir setiap jenama produk membasuh adalah kombinasi Air dan Sodium Laureth Sulphate atau ammonium Laureth Sulphate? Produk ni manufacturer pakai sebab mudah di dapati dan murah. Hanya perlu tambah air dan sedikit garam untuk pekatkaan, dah! Itu sahaja yang diperlukan.

Walaupun bagi sesetengah orang OK, tapi Laureth Sulfat ni bukannya pembersih terbaik untuk kulit sensitif atau kering sebab dia akan rensakan lagi kulit sebab banyak sangat minyak semulajadi di bersihkan juga.

Produk MooGoo Milk Wash ni menggunakan pembersih berasaskan glukosa yang dipanggil "Glucoside Capric". Pada asalnya diaorang gunakan bahan ni untuk kain lap bayi dan kain lap muka dan kerengsaan kulit skor yang sama seperti air.

MooGoo kata, diaorang dah tambah bahan-bahan yang tulen (bukan gimik tau) untuk mencegah kekeringan kulit. Protein Susu (Casein) serupa dengan protein kulit dan membantu mengekalkan keanjalan kulit. Oleate gliserol ester semulajadi menghalang kulit kehilangan air dan kulit kita akan licin.

Body wash ni tak banyak buih tidak seperti detergen sintetik. Ia mencuci dengan lembut dan tanpa mengeringkan kulit. Kerana ia adalah begitu lemah lembut, sesuai untuk kanak-kanak sebab dia formula no-more-tears

Boleh ke Milk Wash digunakan sebagai pembersih muka? Ya ... Pembersih Glucoside pada asalnya direkabentuk untuk digunakan untuk wet tisu bayi. Walaupun pakej Basuh Susu untuk kegunaan keseluruhan, ia juga merupakan salah satu cara yang paling lembut untuk mencuci wajah yang sedia ada di mana-mana sahaja (termasuk yang lain-lainnya di dalam botol kecil).



MooGoo juga mempunyai rangkaian syampu, krim dan sebagainya yang sangat sesuai untuk mereka yang mengalami eczema



3 Langkah Penyelesaian - Basuh, Rawat, Melembapkan.
(Milk Wash, Irritable Skin Balm, MSM Soothing Cream and FREE Udder Cream.)
* Promosi harga RM187 (harga biasa RM226)
Boleh di dapati di  :

Perak
Greenpharm PharmacyIpoh05 3111467
Farmasi Teh Sdn BhdIpoh05 5281011
Farmasi Ipoh GardenIpoh05 5463294
Yee Hong PharmacyIpoh05 2549141

Kuala Lumpur
Farmasi Vitacare Ampang JayaAmpang Jaya03 4256 3313
HealthQuest Pharmacy Sdn BhdAmpang03 42912228
Better Life Pharmacy Sdn BhdBandar Baru Seri Petaling03 9056 1873
Farmasi Seri Petaling Sdn BhdBandar Baru Seri Petaling03 9057 7818
Bemed Legenda Sdn Bhd (BE Pharmacy)Bandar Sri Permaisuri03 9171 8378
Body BasicBangsar03 2093 1039
Caring Bangsar VillageBangsar 03 2287 8928
Caring Lucky GardenBangsar 03 2093 9928
Farmasi Vitacare BangsarBangsar016 6621907
Caring Fahrenheit88Bukit Bintang03 2143 9918
Caring Pavillion KL Shopping MallBukit Bintang03 2142 2928
Caring Sungei Wang PlazaBukit Bintang03 2142 9928
Farmasi PharmaCAREPusat Bdr Damansara03 2710 2522
be Pharmacy @ Kg PandanCheras03 9285 3028
Caring AEON Mahkota CherasCheras03 9076 8928
Caring Taman MudaCheras03 4295 6988
Caring Taman TenagaCheras03 9173 6988
Juzcare Pharmacy Sdn BhdCheras012-2631200
Times Pharmacy Sdn Bhd Cheras03 9287 1813
Farmasi KesumaJln Gombak03 4025 3918
Caring Taman Kok LianJln Ipoh03 6252 2348
Caring Kuchai Entrepreneurs ParkJln Klang Lama03 7987 1928
Caring Taman Overseas UnionJln Klang Lama03 7782 6988
Farmasi ShinKepong03 6275 9545
Farmasi Vitacare KLCCKuala Lumpur03 2166 2469
Health Lane Family PharmacyKuala Lumpur03 4041 9182
Farmasi U Pharm (Naturokare Resources Sdn Bhd)Kuchai Lama03 79816302
Viva Pharmacy Sdn BhdKuchai Lama03 79822364
Caring Mid Valley MegamallMid Valley City03 2282 8928
Farmasi Vitacare The GardensMid Valley City03 2282 4641
Caring Mont' KiaraMont' Kiara
Caring Midpoint Shopping CentrePandan Indah03 9274  8928
E-Bright PharmacyPandan Indah03 42976350
Bright Pharmacy Sdn BhdPandan Indah03 42976350
My Pharmacy (Sentosa) Sdn BhdPandan Indah03 9274 7061
Farmasi OCarePandan Jaya03 9200 2920
Caring Pudu PasarPudu03 9223 1928
Cottage Organic Products Setapak03 4142 3375
Farmasi Vitacare SetiawangsaSetiawangsa03 42519949
Caring Desa Sri HartamasSri Hartamas03 6205 2928
Caring Hartamas Shopping CentreSri Hartamas03 6201 0879
Pills & Potions Pharmacy Sdn BhdSri Hartamas03 23001139
Caring Mines Shopping FairSri Kembangan03 8945 9918
Farmasi Goodmedic (Taming Jaya)Sri Kembangan03 8961 0270
Farmasi Lemed Sdn BhdSri Kembangan03 8942 2670
Caring Taman Sri PetalingSri Petaling03 9057 1928
Caring The Store SupermarketSri Petaling03 9057 5928
Farmasi Vitacare KLCCSuria KLCC03 2166 2469
Bettercare Pharmacy Sdn BhdTaman Connaught, Cheras03 9102 3818
Farmasi Maxheal Sdn BhdTmn Danau Desa03 76208208
Taman Desa Pharmacy Sdn BhdTmn Desa03 7980 0717
Health Link Pharmacy Sdn BhdTaman Pertama03 9284 8296
Ancare PharmacyTaman Maluri, Cheras03 9281 8878
Farmasi Vitacare Taman MelawatiTaman Melawati03 41075343
Multicare Health PharmacyTaman Rasa, Cheras03 9075 2129
Farmasi Segar Healthcare Sdn BhdTaman Segar, Cheras03 9130 7818
Caring Taman Tun Dr. IsmailTTDI03 7710 4928
Zenith Pharmacy Sdn BhdTTDI03 7727 7363
Alpro Pharmacy Sdn Bhd (Carrefour)Wangsa Maju03 4143 3719
Farmasi Vitacare Wangsa MajuWangsa Maju03 41498469
Ativ Health (Wangsa) Sdn BhdWangsa Maju03 41428818
Cottage Organic ProductsWangsa Maju03 41423375
Maxheal PharmacyKuala Lumpur03 76208208
OUG PharmacyKuala Lumpur03 77841525
U-Pharm PharmacyKuala Lumpur03 79816302

Melaka
Caring AEON Bandaraya MelakaMelaka 06 283 4988
C.W. Pang Specialist Sdn BhdMelaka06 2824643
Straits PharmacyMelaka06 2828798

Negeri Sembilan




Farmasi NilaiBandar Baru Nilai06 850 0159



Penang
Organic Life
Ayer Itam04 828 7015
Nature Care PharmacyBanyan Baru04 644 7378
Extra Care PharmacyBatu Ranchang04 656 5234
Neighbourhood PharmacyDato Keramat04 226 1101
Citywellness PharmacyGelugor04 656 4098
Ego PharmacyGeorgetown04 226 4529
Panacea PharmacyGeorgetown04 227 8168
Ireland PharmacyJelutong04 283 6001
Pure PharmacyJelutong04 282 2753
Mega Kulim PharmacyKulim04 4912168
Neighbourhood PharmacyMacalister04 229 7208
Apro PharmacyPrai04 399 5670
Bio-PharmalinkPulau Tikus04 226 7759
Ego PharmacyPulau Tikus04 227 8318
Welling PharmacyPulau Tikus04 228 2628
Y.W. Yong PharmacyPulau Tikus04 226 5819
EBM PharmacyPulau Tikus04 227 6367
Bagan (Farlim)Farlim04 828 8477
City WellnessGreen Lane04 656 4098
The Pill House PharmacySg. Ara04 645 5731
Sri Nibong (Aziz)Sri Nibong04 644 2863
Pure PharmacySunshine
Sri Nibong (Mahsuri)Sunshine04 643 2703
Sri Nibong (Perkaka)Perkaka04 659 5826
Georgetown Pharmacy/TescoTg. Tokong04-8993668
Panacea PharmacyGeorgetown, Lorong Selamat04-2278168
Yadee Wellness PharmacyBukit Mertajam04-5374001
Farmasi MediProBukit Mertajam04-5300588
Farmasi Sri Nibong (Perkaka)Perkaka04-6595826
Farmasi Bagan (Farlim)Farlim04-8288477
The Pill House PharmacyTg. Bungah
04 890 7899

Selangor

Allcare PharmahealthBandar Baru Bangi03 8925 8420
Caring Sunway PyramidBandar Sunway03 5632 7928
Care PharmacyBatu Caves03-61856682
My Life Healthcare Sdn BhdBukit Jelutong03 7845 8101
Caring Tropicana City MallDamansara03 7727 6918
Allin PharmacyDamansara Jaya03 7729 3172
Caring One Utama Shopping CentreDamansara Utama03 7728 1928
Uptown Farmasi Sdn Bhd Damansara Utama03 7710 4092
Farmasi EconurtureKajang03 8739 9161
Farmasi Lemed Sdn BhdKajang03 8736 9955
Farmasi Goodmedic (Bkt Mewah) Kajang 03 8733 3318
Caring Kelana JayaKelana Jaya03 7805 5928
Farmasi Neu SetburyKepong03 62733102
Bio-Care Pharmacy Sdn BhdKlang03 3324 4180
Caring AEON Bukit Tinggi Klang03 3326 2598
Caring Taman Eng AnnKlang03 3343 1928
Farmasi Kim ChuanKlang03 3323 3914
Lee MediHome PharmacyKlang03 3342 0120
Life Care Pharmacy Sdn BhdKlang03 3324 3669
Smiles Pharmacy Sdn BhdKlang03 3324 5228
Farmasi KlangKlang03 33446563
First-Care Pharmacy Sdn BhdKlang03 33231992
Friends' Pharmacy (I-Venture Pharma Sdn Bhd)Klang03 32902869
Caring Sunway GizaKota Damansara03 6148 1928
Citycare PharmacyKota Damansara03 6141 8028
Farmasi Vitacare Giza Mall Kota Damansara03 6148 3818
STL Pharmacy Sdn BhdKota Damansara03 6141 8623
K.H. Hoe Pharmacal Sdn BhdPelabuhan Klang03 3168 9667
One-Stop Pharmacy Sdn BhdPelabuhan Klang03 3168 7976
Caring Jalan BaratPetaling Jaya03 7954 9928
Caring PJ Old TownPetaling Jaya03 7783 7928
Caring SEA ParkPetaling Jaya03 7877 5988
Caring Section 14Petaling Jaya03 7957 7928
Caring Section 17Petaling Jaya03 7958 8839
Caring SS15Petaling Jaya 03 5621 2928
Caring SS2Petaling Jaya03 7877 7879
Cheryl PharmacyPetaling Jaya03 7883 0267
Farmasi ExcelPetaling Jaya03 6140 5648
Farmasi Health Point Sdn BhdPetaling Jaya03 7874 3234
Farmasi Utama Sdn BhdPetaling Jaya03 7728 4330
Farmasi WuPetaling Jaya03 7874 1415
Health Lifespring Sdn BhdPetaling Jaya03 7877 3120
Hope PharmacyPetaling Jaya03 6141 3063
L&L Healthcare Supply Sdn BhdPetaling Jaya03 7725 9896
Zenith PharmacyPetaling Jaya03 5635 8363
Cheryl PharmacyPetaling Jaya03 78830267
Caring IOI MallPuchong03 8076 2698
Caring Taman KinraraPuchong03 8070 9928
Elim PharmacyPuchong03 8063 5071
Good Health PharmacyPuchong03 5891 7319
Farmasi Country HomesRawang03 6093 1182
Caring Taman Selayang JayaSelayang03 6138 9928
Wellmed PharmacySetia Alam03 3344 6822
be Pharmacy@Subang PerdanaShah Alam03 7845 8155
Farmasi SukanyaShah Alam03 55481629
Farmasi Kota KemuningShah Alam03 51247519
Caring Empire Shoppin GallerySubang Jaya03 5637 6988
Caring Subang ParadeSubang Jaya03 5632 9928
Caring TaipanSubang Jaya03 5632 2928
Caring USJSubang Jaya03 5637 8928
Farmasi Vitacare Carrefour S. JayaSubang Jaya03 5632 5506
Medicine Point Sdn Bhd Subang Jaya03 5637 9784
Medsense Healthcare Sdn Bhd (SS15)Subang Jaya03 5637 6689
Wellnurse Pharmacy Sdn BhdSubang Jaya03 5634 2198
Jian Hong PharmacySungai Buloh03 6140 4295
Tarita Medic Pharmacy Sdn BhdSungai Buloh03 6038 4152
Medsense Farmasi (Taman Megah)Taman Megah03 78064484
Alpro Pharmacy HoldingsPelangi One Ave03 77276379
Alpro Pharmacy HoldingsJaya 3303 79606450
Farmasi MilleniumTaman Megah03 78051023
FirstCare PharmacyBandar Bukit Tinggi03 33231992
Friends PharmacySetiawangsa03 42521028
Friends PharmacyPuchong03 80686108
Subang Excel HealthcareSubang Jaya03 56382110 
STL PharmacyDamansara Utama03 77107922
Target PharmacyTaman Eng Ann03 3428387

Kelantan & Terengganu
Farmasi CemerlangKelantan+6097472898
TBA


Kedah & Perlis
Farmasi MaxiCare Alor Setar+6047336280
SuperMed PharmacyAlor Setar04-7771188
TBA

Johor
Caring Pharmacy -KSL City Mall Johor Bahru 0167628294
Life Care PharmacyBatu Pahat  07 4322119
Wellness PharmacyTaman Sutera Utama  07 5568788

Pahang
Chop Kedai Obat Kwong OnnKuantan09 5162771
RRR Suria Sdn BhdKuantan09 5567892





Sabah & Sarawak
ECOBELLA VISION SDN BHD
Lot 2112 Ground Floor, Block 5 Yakin
Commercial Centre, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia.
Tel/Fax : +6085 433 661

sumber :

MooGoo @ Triniaire
L03.06 Wisma BU8, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Malaysia

10 comments:

  1. salam., nak tny la..moogoo nih dia terus pulih ker atau datang balik..

    ReplyDelete
  2. @intan
    dia akan mengurangkan gejala.
    Eczema ni tak boleh pulih sebenarnya.
    Dia senantiasa ada. Cuma duduk diam2 dalam badan. Bila badan jumpa suatu alahan, maka dia naik balik

    ReplyDelete
  3. kalau anak saya lactose intolerance..bole ker?

    ReplyDelete
  4. Rasanya boleh sebab lactose intolerance ni berkenaan dgn sistem penghadaman. Ini sapuan diluar dan di kulit

    ReplyDelete
  5. salam kenal kak=)saya follow.anak saya sofia yang num2 tuh ada eczema.blog akak nie serba sedikit membantu=)tq sudi berkongsi

    ReplyDelete
  6. sis nak tanyala...produk ni harganya agak mahal..so,agak2 stater pack tu leh tahan untuk berapa lama ye? eczema mimi mmg dah bertambah baik selepas pakai produk moogoo ni ye?

    ReplyDelete
  7. salam sis.nak tanya, camane nak gune produk ni?maksud saye nak sapu krim yang mane dulu?kulit anak saye skang da luke2 sbb eczema tu.saye dah beli starter pack ni,tapi cam confuse lagi camane nak gune.

    ReplyDelete
  8. Hai Kak Farah.

    Anak saya disahkan doktor menghidap ekzema. Saya dah try macam-macam produk, lastly guna Buds Organic tapi still macam tu jugak.

    Sekarang terfikir nak try Moogoo. Tapi disebabkan agak pricey, maybe saya beli sikit2 dulu. Antara ISB, MSM dgn Udder cream, nak start dengan yang mana dulu yer? Saya nak beli 1 je dulu.

    Uni recently posted...

    Pergi Kerja Pakai Baju Mengandung Yang Singkat

    ReplyDelete
  9. salam..

    terima kasih atas info yg sangat bermanfaat ini. Anak saya juga ada eczema sejak umurnya 3 bulan sehingga sekarang dah 2 tahun. anak saya juga alahan protein susu lembu, soya, kekacang, telur dan seafood. Saya penah cuba produk buds tapi x serasi dengan anak saya.

    Saya belum pernah cuba produk moogoo sebab risau samada bole ke apply kt anak saya yang ada alahan protein susu lembu. Rasenyer bole ke anak saya guna produk ni ye? huhuhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...